Anmeldelse

EU i dag

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen er oversat fra engelsk, og den har den nyeste udvidelse og udvikling med. Vi hører om EU's historie, om EU's institutioner, om hvordan de fungerer, om hvordan pengene fordeles, og om de store problemer i fordelingen af EU's midler. For eksempel er der et godt kapitel om landbruget i EU, hvor forfatteren indledningsvis skriver: "Det er kun fem procent af befolkningen i EU, der arbejder i landbruget, og de står kun for 1,6 procent af EU's bruttonationalprodukt. Men pengene til landbruget udgør næsten halvdelen af budgettet, og det er et emne, som stadig kan skabe voldsom diskussion". Resten af afsnittet forsøger at forklare, hvorfor skandalen med det overstøttede landbrug fortsætter, men siger kun indirekte, at så længe Frankrig alene får 22 procent af al støtte, vil de stemme imod enhver ændring. Læreren må altså på banen og forklare de politiske realiteter, der følger bogens mere faktiske oplysninger.

Fakta:

Titel: EU i dag

Forfatter: Simon Ponsford

Pris: 218 kroner

Sider: 48 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Bogen fortæller også, at EU kan skære igennem for eksempel i forhold til de vanvittige transferudgifter til fodboldklubber, der købte spillere fra andre klubber. Det har EU afskaffet, så spillerne kan flytte frit, når deres kontrakt udløber. En ændring, en forboldglad EU-borger synes godt om. Bogens eksempler er i det hele taget forståelige for unge læsere.

Layoutet er flot og indholdet organiseret, så bogen også kan bruges som opslagsbog.

Fra 7. klasse.