Anmeldelse

Politikens etbinds Danmarkshistorie

Politikens etbinds Danmarkshistorie

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne bog er en sjette opdateret udgave af "Politikens etbinds Danmarkshistorie". Den er som fortælling og opslagsværk enestående, hvis man som historielærer vil have en god mulighed for at skabe sig et bredt overblik over Danmarks historie eller dele af den.

Fakta:

Titel: Politikens etbinds Danmarkshistorie

Forfatter: Benito Scocozza, Grete Jensen

Pris: 299,00 kroner

Sider: 568 sider

Type: Bog

Forlag: Politikens Forlag

Først og fremmest kan den læses som en kronologisk sammenhængende fortælling om danskernes historie fra oldtid til nutid. Men man kan også læse om udvalgte emner, for eksempel "Fra ard til vendeplov", "Sådan spiste og drak man i gamle dage" og "Køkkenet - Danmarks største arbejdsplads". Af den slags temaer er der i alt 29, spredt over bogens løbende tekster. Man kan også stifte bekendtskab med omkring 800 kendte danskere i bogens korte, præcise og velvalgte biografier. Dertil kommer en række særdeles nyttige hjælpemidler såsom statistiske tabeller, kort og diverse oversigter samt register og billedliste. Bogen indeholder mange spændende illustrationer med informative tekster og glimrende, farvelagte, geografiske kort.

Den løbende tekst om danmarkshistorien er ført helt frem til den allernyeste tid, idet den slutter med et afsnit om "Muhammedkrise og danske værdier". Desuden medtager bogen kapitler om Færøerne og Grønland, og relevante oplysninger om Norges, Islands, Slesvigs og Holstens historie indgår.

Der er meget godt at sige om denne smukke og vægtige bog med de mange oplysninger. Den kan varmt anbefales som grundbog for historielæreres forberedelse til deres undervisning blandt andre informationskilder.