Anmeldelse

Storbritannien i dag

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Internet er godt, men min erfaring er, at fagbøger er bedre. Bogen er håndgribelig og er for det meste opbygget på en konstruktiv måde, der giver eleven et godt overblik. Forlaget Flachs er en af de store aktører inden for fagbøger til geografi, og her er der nu udgivet en ny bog i rækken. "Storbritannien i dag" giver eleven et godt indblik i de historiske, geografiske og samfundsmæssige forhold, der ligger til grund for unionen.

Fakta:

Titel: Storbritannien i dag

Forfatter: Michael Gallagher

Oversætter: Ole Steen Hansen

Pris: 218 kroner

Sider: 48 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

I geografi arbejdes der tit med regionalgeografiske emnearbejder. Eleverne søger viden gennem forskellige kilder som internet, statistik og bøger, som derefter gerne skulle give dem en vidensbasis, der gør dem i stand til at samle trådene og konkludere.

Bogen beskriver områder som England, Skotland og Wales, ligesom der fortælles om, hvordan unionen styres, og hvordan uddannelsessystemet og sundhedsvæsenet fungerer. Til slut giver bogen et bud på Storbritanniens fremtid i forhold til for eksempel EU og arbejde.

Sværhedsgraden er passende for elever i udskolingen, og gode billeder støtter læserens forståelse af teksten. Alt i alt kan "Storbritannien i dag" anbefales til emnearbejder i geografi sammen med alle de andre fagbøger, der er udgivet om Storbritannien.