Anmeldelse

Bang!

Bang!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Big bang. Alle kender udtrykket, men kun de færreste kender teorien i blot lidt finere detaljer. For lærere og lærerstuderende, der ofte bliver afkrævet svar om universets opståen og udvikling, kan den foreliggende bog anbefales som en god videnskilde. Den er ganske omfattende, og det teoretiske niveau overstiger ikke, hvad de fleste kan klare. Desværre lader forfatterne deres ønske om let tilgængelighed føre til en næsten konsekvent udelukkelse af matematik. Følgen heraf er blandt andet lange forklaringer om sammenhænge, som enkelt og overskueligt kunne vises med grafiske afbildninger.

Fakta:

Titel: Bang!

Forfatter: Brian May, Patrick Moore, Chris Lintott

Pris: 299,00 kroner

Sider: 192 sider

Type: Bog

Forlag: Nyt nordisk forlag

Big bang-teorien handler om universets udvikling efter den igangsættende eksplosion, og bogens kapitler følger de epoker, som denne udvikling gennemløber, om lyset, der bredte sig, om stjernernes og planeternes dannelse, om livets opståen og om universet i fremtiden. På den måde bliver bogen ikke blot en bog om big bang, men om astronomi i det hele taget.

I slutningen af bogen findes en række biografier og en ordforklaring.

Som andre astronomibøger nyder denne bog godt af et enestående billedmateriale, som ikke mindst er tilvejebragt ved hjælp af Hubble-teleskopet. Billederne har bidraget til ny viden om universets fjerneste egne, men samtidig er de ofte meget smukke, som bogens store format understreger.