Anmeldelse

www.barneflygtning.dk/sandholmbarn.html

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi ved det godt: Der sidder stadig børn i vores asylcentre. Vi ved også godt, at de lever et liv, som ikke ligner det, de fleste af os betragter som et godt børneliv. Alligevel er disse børn vel for de fleste af os blevet et emne i den poliske debat på udlændingeområdet. På hjemmesiden www.barneflygtning.dk kan man få information om og indblik i, hvilke skæbner det her blandt andre drejer sig om. Og danske skolebørn kan få et lille indblik i asylansøgerbørnenes liv i asylcentret Sandholmlejren.

Fakta:

Titel: www.barneflygtning.dk/sandholmbarn.html

Type: Internet

Forlag: Støttekredsen for flygtninge i fare

Med egne fotos viser børnene, hvordan de bor og lever. Vi bliver vist rundt i lejren og får korte informationer om det daglige liv. Til hvert område og billede er der også undervisningsspørgsmål af varierende didaktisk kvalitet. Mange af opgaverne lader eleverne bruge fiktionen til at reflektere over det, de har læst om på hjemmesiden. Eleverne kan også få lidt generel faktuel viden om asylansøgeres vej igennem det danske system. Dog er mængden af information her en smule sparsom. Det vil være nødvendigt at supplere med tekster eller andre hjemmesider om emnet.

Der er nogle børn her, som har brug for, at deres liv bliver fortalt i det offentlige rum. De har brug for, at vi kender dem og forstår deres situation. Det er det, denne side gerne vil bidrage til. Bestemt en fin side, hvor børn taler til børn, hvilket altid er et godt udgangspunkt.