Debat

Svar fra DSB

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 25 havde Kirsten Mølgaard og Kaj Snabe fra Bolderslev Skole et læserbrev med en kritik af DSB.

Vi arrangerer hvert år lejrskolerejser for cirka 230.000 skoleelever, og det forsøges hver gang at opfylde skolernes rejseønsker.

Lejrskolerejserne koncentrerer sig imidlertid til syv uger før og otte uger efter skolernes sommerferie, hvilket gør det til et stort og kompliceret puslespil at få tingene til at gå op, da hverken DSB eller andre relevante trafikudbydere har et ubegrænset antal pladser til rådighed i tog, færger med videre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Bornholm er et yndet rejsemål for lejrskolerejsende, den aktuelle rejsedato (9. juni) rejste for eksempel 1.700 lejrskolerejsende til Bornholm. Som en konsekvens af ovennævnte rejsekoncentration - samt ønsket om ikke at melde udsolgt - indsætter BornholmsTrafikken de store lejrskoledage særfærger mellem København og Rønne kun for lejrskolerejsende. For at gøre sejlturen attraktiv tilbydes billige skolemenuer, sodavandsdiskotek, filmforevisning og lignende.

De dage, hvor der sejles særfærger, er det aftalt med BornholmsTrafikken, at lejrskolerejsende fortrinsvis transporteres med dem.

Rejseruter og særfærger til Bornholm er beskrevet i informationsmateriale fra DSB skolerejser udsendt til alle skoler og uddannelsessteder i december 1996.

Det er DSB's hensigt at tilbyde alle vores passagerer et godt produkt, herunder naturligvis også lejrskolerejsende, men som det fremgår af ovenstående, kan det de store lejrskoledage være vanskeligt at gøre alle helt tilfredse.

Henrik Hassenkam

administrerende direktør

DSB

Powered by Labrador CMS