Anmeldelse

Sif og Sigfred i Statsministeriet

Sif og Sigfred i Statsministeriet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sitet her henvender sig til samfundsfag for 8.-9. årgang. Der er to gennemgående figurer, Sif og Sigfred, som guider rundt i alle afkroge af Statsministeriet.

Man kan stille en række spørgsmål til statsministeren, som svarer via video. Der er også mulighed for at få en grundig rundvisning i Statsministeriet, hvor man rigtig ser de forskellige lokaliteter, og hvad de bruges til. Der er en oversigt over samtlige statsministre siden 1848. Man kan også få svar på, hvad regeringen laver, idet man kan klikke på den enkelte minister og på den måde få svar.

Hvordan bliver en lov til? Det er et andet område, som grundigt beskrives, men på en frisk måde.

Der er en udmærket quiz, hvor eleven kan få testet sin viden inden for folkestyret. Svarer man forkert, er der relevante link, som kan hjælpe en frem mod de rigtige svar. I lærerværelset kan samfundsfagslæreren finde undervisningsforløb til: Hvad laver regeringen? Nytårstaler siden 1940. Besøg Statsministeriet.

Opbygningen og sværhedsgraden af sitet gør, at jeg finder det meget velegnet som et supplement til undervisningen om demokrati i samfundsfag og kan derfor anbefale, at man bruger det.