Anmeldelse

Un automne rouge sang

Un automne rouge sang / Mon grand petit frère

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Easy Readers" forsyner os fortsat med gode læsetilbud til fransk. Begge udgivelser ligger inden for det sproglige niveau A2, fastsat i Fælles Mål, og begge byder på et alderssvarende indhold. Som altid udmærker "Easy Readers" sig med sin franske glosering og forklarende tegninger.

I "Mon grand petit frère" rammes Vincents storebror af meningitis og forvandles til en ubehjælpsom stakkel. Vincent skammer sig over sin bror og undgår at have venner med hjem. Familielivet går næsten i stykker, men langsomt erkender Vincent, at hans storebror stadig er et levende og følsomt menneske. De vanskelige konflikter fremstilles med fin indlevelse og solidaritet med hele familien og i et sprog, som på trods af det lille ordforråd trænger dybt ned i de kaotiske og modsatrettede følelser, som støder sammen i den tolvårige Vincent. Opgaverne drejer sig om indholdsforståelse og et par relevante aktiviteter inden for kultur- og samfundsforhold. Bogen kan bruges fra midten af franskforløbet.

"Un automne rouge sang" er en dramatisk historie om Martin og Mehdi, der via deres arbejde på et stort hotel i Paris hvirvles ind i en jagt på en af hotellets gæster. Han er politisk flygtning fra et arabisk land, og hans fjender prøver nu at likvidere ham. Forfatteren berører temaer som venskab, forelskelse og det at være flygtning og indvandrer i et fremmed land. Historien er spændende og fortalt i et sprog præget af korte, billeddannende sætninger. Opgaverne støtter indholdsforståelsen, og aktiviteterne åbner gode muligheder for diskussioner på dansk eller fransk om for eksempel integration. Bogen kan bruges fra slutningen af 8. klasse.