Debat

Gyldendal er ikke til Apple

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som undervisere på en skole, hvor omkring 45 procent af elever og lærere er brugere af Apple's produkter, enten i form af en MacBook eller en iPad, oplever vi gentagne gange, at disse har svært ved at bruge onlineprodukter fra de forskellige udbydere af undervisningsmidler. I nedenstående tilfælde drejer det sig om Gyldendals digitale retstavningsprøver - retstavning.gyldendal.dk - som vi har abonnement på. Her kan de øve sig på læse- og retstavningsprøver, der svarer nøje til folkeskolens afgangsprøver. På hjemmesiden er der lavet en »testsite«, der undersøger, om din computer er i stand til at køre programmet. Endvidere står der: »… at prøverne er udviklet til Internet Explorer på pc!« så de, der bruger Chrome, Firefox og Safari som platform, lades i stikken.

Svaret til os ville sikkert være, at vi bare kunne købe en pc i stedet for et af Apple's produkter eller investere i Explorer til Apple i stedet. Vi tænker, at Gyldendal må komme ind i kampen og få øjnene op for det stigende behov for at kunne anvende deres onlineprodukter på andet end en pc med Explorer. Rundt omkring på landets skoler investeres der som aldrig før i iPads til indskolingselever. En helt ny generation af elever får mulighed for at integrere it i undervisningen fra første skoledag. Derfor bekymrer og provokerer det os, at Gyldendal til stadighed tillader sig at have den arrogante, og ikke særligt innovative, holdning til ovenstående problemstilling. Vi har før gjort opmærksom på problematikken, men er blevet mødt med: »Det er uheldigt, at produktet indeholder så mange fejl«. Prøv selv at se, hvordan Gyldendals retstavning klarer sig på validator.w3.org, men Gyldendal får ikke rettet fejlene og lader os sejle i vores egen sø. Med andre ord kan Gyldendals produkt ikke leve op til web-standarderne, og de har tilsyneladende ikke i sinde at gøre noget ved det.

Det virker, som om Gyldendal er ligeglad, da der ikke er andre alternativer på nettet. I så fald ville vi ty til disse i stedet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler