Debat

Folkeskoleforlig og 
nationale test

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en udtalelse fra »Forældre mod test« i Søndagsavisen opfordres forældrene til at holde deres børn hjemme, når de nationale test skal gennemføres. Benedikte Ask Skotte fra Skole og Forældre siger, at »de nationale test skal kun fylde to millimeter af en meter folkeskole«.

Danske Skoleelever udtaler, at foreningen er »kritisk over for de nationale test, fordi de er centralt fastlagt, og det ikke er lærerne selv, der bestemmer, om de kan bruge den form for test i undervisningen på det tidspunkt i skoleforløbet«.

Megafon har i en undersøgelse spurgt lærerne, og 75 procent af svarene går på, at testene slet ikke eller kun i mindre grad kan bruges til at evaluere undervisningen. Næstformand i Danmarks Lærerforening, Dorte Lange, siger, »at testene tegner et forkert, forvrænget og for snævert billede af elevernes læring, fordi de ikke tester i forhold til Fælles Mål«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lars Dohn, folkeskoleordfører for Enhedslisten, siger til Folkeskolen, at partiet »vil afskaffe disse test, som i bedste fald er ligegyldige og i værste fald skadelige«.

Radikales undervisningsordfører, Lotte Rod, accepterer ikke nationale test, selvom partiet nu som regeringsparti indgår i folkeskoleforliget, hvor disse test har flertal.

Måske en god gang »politisk ulydighed« ville klæde Socialdemokraterne i stedet for blindt at klamre sig til et stærkt kritiseret folkeskoleforlig!