Yvonne Hindsberg fylder 65 og står af

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en stærk kvinde, der den 30. november forlader kommandobroen i DLF's afdeling for overenskomster og forhandlinger - eller fagligt kontor, som afdelingen har heddet det meste af Yvonne Hindsbergs tid på Vandkunsten i København.

Hun er stærk som forhandler. Stærk som fortolker af overenskomster og aftaler. Og stærk som konstruktør af juridiske filigran-arbejder, når en problemstilling skal beskrives, så aftaleparterne kan enes.

Og hun var stærk som kredsformand i Albertslund og ledende oppositionspolitiker i Danmarks Lærerforenings kongres.

Den 4. november runder Yvonne Hindsberg de 65 år og afløses så i chefstolen af Palle Rom, som kommer fra en stilling som vicesekretariatschef i Københavns Lærerforening.

Yvonne Hindsberg er uddannet fra Emdrupgård Statsseminarium. Hun dimitterede i 1966 og fik straks arbejde i Albertslund - eller Herstedernes Kommune, som den hed dengang. Her var hun med til at opbygge det unge skolevæsen, som dengang fik ti nye skoler på ti år. Hun blev hurtigt aktiv i Kongsholmskolens lærerråd, blev formand for fælleslærerrådet, medlem af skolekommissionen og en kendt lærerstemme i offentligheden. Som formand for Albertslund Lærerforening blev hun kongresdelegeret i 1975, og i 80'erne argumenterede hun fra kongressens talerstol for en ny arbejdstidsaftale - en ny tjenestetid, hed det dengang. »En nedsættelse af tjenestetiden er ikke et universalmiddel, der klarer alle problemer. Belastningen i lærerarbejdet skal med i vurderingen«, sagde hun.

Det blev også til et oprør mod DLF og formand Jørgen Jensen, da Albertslund-kredsen etablerede blokade mod kommunen. DLF truede med eksklusion, men kredsformanden stod fast - og vandt. Både over kommunen og over den centrale fagforening. Og vandt samtidig stor respekt begge steder. I 1985 blev Yvonne Hindsberg ansat i DLF's sekretariat, og knap fem år senere blev konsulentjobbet skiftet ud med arbejdet som chef i fagligt kontor.

Hun vil blive savnet i hele huset. Og der er ingen tvivl om, at Liva og Johannes vil få stor fornøjelse af, at de nu får en fuldtids-mormor - den stærke chef og forhandler har her et klædeligt blødt punkt, som allerede fylder meget.

DLF holder afskedsreception for Yvonne Hindsberg onsdag den 26. november.