Debat

Brug for klare merit-udtalelser

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var dejligt, at Anders Bondo tog sig tid til at svare på mit indlæg i Folkeskolen nummer 22 om meritternes urimelige forhold, men til gengæld synes jeg ikke, at svaret er særligt konkret. Meritlæreruddannelsen har som bekendt eksisteret i mange år, og det er derfor mere end på tide, at Danmarks Lærerforening melder klart ud, hvad man vil gøre for at bedre forholdene for denne medlemsgruppe.

Jeg har stillet nogle helt konkrete spørgsmål og har været i dialog med lokalkredsen i flere år uden dog at få noget brugbart - heller ikke denne gang. Sidste melding fra lokalkredsen var, at jeg ikke kunne forvente en konkretisering fra formanden i en forhandlingssituation, men jeg mener netop, at meritternes forhold bør afklares nu, før overenskomstforhandlingerne 2008 afsluttes, og så er det ikke nok »at se på« sagen og »forholde os til, om det ikke også skal være et emne ved de kommende overenskomstforhandlinger«. Der er brug for klare udmeldinger for at få vendt den stærkt faldende tilgang til merituddannelsen og skabe rimelige forhold for dem, der allerede er meritlærere i folkeskolen. En begyndelse kunne jo være at svare på mine spørgsmål.

Jeg opfordrer hermed til debat.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

Der var en god grund til, at jeg i mit sidste svar kun gav udtryk for, hvad jeg selv mente. Ugen efter mit svar i Folkeskolen skulle kongressen forholde sig til kravene til de kommende overenskomsforhandlinger. Med i de krav, som kongressen enstemmigt besluttede, er følgende krav:

»For læreruddannede medregnes beskæftigelse i folkeskolen forud for bestået læreruddannelse i beregningen af kvalifikationsløn på baggrund af fire og otte års beskæftigelse«.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF