Hvad rager det os?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen tager udgangspunkt i FN's 2015-mål, der som hovedsigte har at bekæmpe fattigdom, sult, sygdomme, analfabetisme og kønsdiskrimination. Disse ideale målsætninger er hørt før, men da der samtidig ønskes opbygget et styrket globalt partnerskab for udvikling, kunne det måske være, at det ville lykkes.

"Hvad rager det os?" er en af mange temabøger, der er tilpasset de nye Fælles Mål for samfundsfag, hvor mennesket og den demokratiske dannelse sættes i centrum (Mennesket og stat, Mennesket og samfund, Mennesket og kultur, Mennesket og natur).

Da samfundsfag ikke kun skal være et kundskabsbaseret fag, men også holdningsdannende, vil en debatorienteret undervisning i klassen ud over viden også kunne bibringe en lille smule forståelse og bevidstgørelse hos eleverne om det, man kunne kalde et globalt ansvar.

"Hvad rager det os?" er en god bog, der er beregnet til undervisningen i samfundsfag på 8. og 9. klassetrin, og den rummer en lang række faktuelle oplysninger garneret med kommentarer fra folks hverdag og fra forskellige eksperter. Bagerst i bogen er der ideer til aktiviteter og opgaver til alle kapitlerne. Bogen fremstår i et indbydende layout med korte tekstafsnit i to spalter. Enkelte steder er der anvendt dramadokumentarisme; det kan virke en anelse søgt, men skæmmer dog ikke bogen, der bør være en øjenåbner for eleverne.

Et sted i bogen kan man læse "Rager det dig? Måske. Måske ikke". Selvfølgelig rager det os!