Debat

Vold mod lærer er uacceptabelt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er uhørt, at en lærer overfaldes for en høflig handling, som det der skete på Abildgårdskolen i Odense. Ingen kultur eller religion foreskriver, at en far skal være så umenneskelig.

Jeg håber, handlingen får konsekvenser for den omtalte forælder, men er også overbevist om, at andre forhold spiller ind. Skolen burde have haft kendskab til ham og taget forholdsregler for at hindre parterne i at komme i denne situation.

Hvis læreren på forhånd vidste, at kemien med faren ikke fungerede, ville det være ideelt, hvis han spurgte lederen, hvordan han skulle takle situationen. Eventuelt kunne lederen eller en anden lærer gå med til mødet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvis faren mødte ophidset op, skulle man højt have sagt, at man kan se, faren er vred på læreren eller skolen, så mødet er aflyst og vil blive indkaldt, når gemytterne er dæmpet.

Historien giver stof til eftertanke. Jeg tænker, at skoler og andre institutioner i deres volds- og krisepolitikker skal præcisere, hvordan de giver medarbejderne mulighed for at tilegne sig viden om og kompetence til håndtering af ophidsede forældre.

Personalet skal have pædagogiske redskaber til at læse forældrenes attitude, så lignende handlinger afværges og forebygges.

Episoden skete foran en lille pige og har også uheldige konsekvenser for hende. Jeg håber, myndighederne undersøger, hvordan de bedst kan støtte hende i skolen.

Forkortet af redaktionen