Anmeldelse

Kreativ mediation

Kreativ mediation

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det siges, at der ikke findes nogen bevægelse uden konflikter, og det er jo ret interessant. For det er gennem konflikter, at vi bliver motiverede til at søge fremad og udad mod forandring og udvikling. Hvis vi er trygge ved at omgås konflikter, kan de opløses, blive konstruktive og skabe vindersituationer for de involverede parter.

Fakta:

Titel: Kreativ mediation

Forfatter: Helen Mors, Stine Clasen, Christiane Hostrup, Anne Sofie Møller Sparre

Pris: 139 kroner

Sider: 107 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Klim

Normalt oversættes mediation med mægling, som er en metode til konfliktløsning, som mange lærere allerede kender. Det nye er, at bogens forfattere har udviklet den klassiske mediation til en mere kreativ og praktisk tilgang, hvor der åbnes mulighed for at ændre på rammen og strukturen og tilpasse den virkelighed, man som lærer står i til daglig.

Bogen, der er meget erfaringsbaseret, giver konkrete ideer til, hvordan man kan bruge mediation kreativt i pædagogiske miljøer. Det er forfat­ter­nes ønske og mål, at læserne selv udvikler nye måder at gøre det på, nye øvelser og nye erf­a­rings­baserede læreprocesser. Mediationsmetoden er forankret i den systemiske og den anerkend­ende teoridannelse, som blandt andet tager udgangspunkt i, at mennesker og menneskers netværk bedst næres og udvikles i påskønnende og anerkendende miljøer.

Med de mange praktiske øvelser er bogen meget anvendelig for både erfarne og uerfarne brugere, som har med mennesker at gøre i deres hverdag, og henvender sig særligt til lærere, pædagoger, skoleledere og studerende, der in­ter­es­serer sig for konfliktløsning og medierende samtaleformer. Så hvad er der mere at sige? Gå ud og gør ligeså!