Digital mobning involverer mange

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Digital mobning via sms og chat forekommer i høj grad i børnenes liv og er endnu mere komplekst end anden mobning. Fordi der ofte er mange personer involveret, der er flere teknologier involveret - mobiltelefon og internet - der kan være flere årsager og flere følelser. Samtidig foregår denne mobning både på nettet, på mobilen, i frikvarteret og i fritiden.

»Den stærke følelse, der om aftenen får Sara i 7. klasse til at sende en hadefuld sms fra sin veninde Cilles mobiltelefon til Freja, kan have ændret sig, når Freja læser beskeden næste morgen og bliver ulykkelig over at være udstødt fra fællesskabet«, siger lektor Jette Kofoed fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole.

»Noget sker på nettet, noget sker i frikvarteret, men alle har læst og fulgt med på Arto eller Messenger. Det bevæger sig, de unge er vrede, glade, bange, opstemte på forskellige tidspunkter, og der er en uendelig offentlighed, der kan læse med«.

Beskeden er kun forståelig for de indviede, men den uindviede læser med, misforstår måske noget og reagerer på det.

»Det bliver umuligt for skolelederen at trævle dette op. Hvis man så lægger en ramme med ét offer og én mobber ned over episoden, så bliver det helt umuligt«, siger Jette Kofoed.

hl@dlf.org

Powered by Labrador CMS