Herlev Kommune får Stinus-prisen

Et godt samarbejde mellem politikere, forvaltning, ledelse og lærere har banet vejen for, at Herlev Kommune på DLF's kongres modtog årets Stinus-pris

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der sker noget i Herlev. Hele 12 gange har overskriften på en artikel i Folkeskolen i år dækket over et emne fra Herlev Kommune. Herlev har en lokal arbejdstidsaftale, der giver stort professionelt råderum til lærerne. I kommunen ligger Hjortespring Skole, der blev udvalgt som den første Månedens Skole. Skolerne har socialrådgivere tilknyttet, som kan tage hånd om udsatte børn, og som noget nyt har man fået mulighed for at bruge klubpædagoger som støtte enten til en klasse eller til en enkelt elev.

Alt er noget, der viser, at Herlev yder en stor indsats for skolerne. Det ønsker DLF at påskønne, og derfor går dette års Stinus-pris til Herlev Kommune.

»Der har været en politisk og forvaltningsmæssig velvilje til at være åben og samarbejde med os og lade os få reel indflydelse. Sådan har det været gennem en årrække. Jeg vil godt klappe af både forvaltningen og politikerne for at være modige og vedholdende og fokusere på indholdet i de perioder, hvor vi skulle tage beslutninger - især når det gjaldt arbejdstidsaftalen«, siger Herlev Lærerforenings formand Bent Larsen.

Borgmester Kjeld Hansen mener, at skolerne får en særlig opmærksomhed.

»Vi har det syn på vores skoler, at det er den største, den stærkeste og den sande kulturbærende institution i Herlev«, siger Kjeld Hansen.

Han er glad for, at skolerne i Herlev med prisen høster anerkendelse.

»Vi har en god folkeskole og gode lærere, der er dybt engagerede, og en lærerforening, som gerne spiller med«.

Med prisen følger 25.000 kroner.

Derfor får Herlev Stinus-prisen

Herlev Kommune har i særlig grad bidraget til folkeskolens udvikling.

Stinus-prisen gives som en påskønnelse af det forbilledlige samarbejde mellem politikere, forvaltning, ledelse og lærere om udvikling af skolevæsenet og den generelle børnepolitik. Som grundlag for udvælgelsen indgår blandt andet følgende:

. Den første Månedens Skole ligger i Herlev

. Herlev er årets ungdomskommune

. Herlev er en mønsterkommune i projekt Hånd om alle børn

. Herlev Kommunes arbejdstidsaftale, der giver større fleksibilitet og større ansvar til lærerne

. Herlevs aftale om pædagogers medvirken til at øge rummeligheden i skolen.