Debat

Betingelserne er ikke opfyldt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Høje-Taastrup Kommune har ikke større rekrutteringsproblemer end så mange andre kommuner, men vi er i en situation, hvor vi er nødt til også at beskæftige andet personale end folkeskolelærere i vore skoler. Det betyder, at også lærerstuderende i perioder arbejder i Høje-Taastrup. Det er vi meget glade for, og vi vil gerne gøre det attraktivt for lærerstuderende at arbejde i Høje-Taastrup. Vi har derfor indgået en aftale med DLF's lokale kreds om, at der til de af vore lærere, der før bestået lærereksamen har arbejdet i kommunen i minimum fire år, ydes kvalifikationsløn.

Den konkrete sag opfylder ikke betingelserne i vores lokalaftale.

Der er altså ikke tale om, at vi »gerne vil udnytte studerendes arbejdskraft, men ikke betale bagefter«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi overholder således den centrale overenskomstaftale, og oven i det lægger vi så vores egen lokale aftale.

Men det er ikke en landsdækkende aftale. Det klares ved de centrale forhandlinger mellem KL og Lærernes Centralorganisation.