Anmeldelse

GO Atlas til mellemtrinnet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"GO Atlas til mellemtrinnet" er et nyt og forbedret atlas til 3.-6. klasse. Dette nye atlas er godt, overskueligt og gennemtænkt, så det ud over i geografi også er brugbart i anden undervisning, der kræver geografisk viden.

Fakta:

Titel: GO Atlas til mellemtrinnet

Pris: 105 kroner

Sider: 72 sider

Type: Bog

Forlag: Geografforlaget

Indledningsvis gives der et godt overblik over de forskellige kort og forklaring på, hvordan de skal læses og forstås. Fint, når der tydeligt sigtes mod et bestemt alderstrin.

Danmark og Norden behandles omhyggeligt, derefter tydeliggøres kortmateriale fra de forskellige verdensdele. Sidst en gennemgang af kortene over hele verden, som bestemt giver et godt og tydeligt overblik.

Atlasset er opbygget enkelt og tydeligt med mange signaturer, målestok og positionsangivelser og indeholder en lang række kultur- og naturgeografiske temaer. Mange specielle fænomener bliver visuelle og overskuelige gennem gode fotos. Eksempelvis er fotoserien om landskaber i Danmark meget illustrativ.

Præsentationen af forskellige korttyper giver et fint indblik i de mange faglige, geografiske muligheder.

Sidst i dette atlas er der et register, så materialet giver gode opslagsmuligheder, og en flagoversigt fra alle verdensdele. Et hæfte med øvelser udkommer i august 2008.

Dette atlas kan bestemt anbefales til eleverne på mellemtrinnet som deres personlige atlas.