Anmeldelse

Forældre ABZ

Undervisningsparat / Læseglæde og skrivelyst

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Forældre ABZ" er en todelt håndbog, en såkaldt vendebog, for forældre til børnehaveklassebørn. Fra den ene side handler bogen om læseglæde og skrivelyst, og vender man bogen 180 grader, er det undervisningsparathed, der er emnet. Tanken er, at bogen skal deles ud til de kommende forældre i skolen og være dem til støtte og vejledning i den nye situation, hvor de er forældre til et skolebarn.

"Læseglæde og skrivelyst" gør meget ud af at beskrive, hvordan man som forældre bedst kan støtte og udfordre børnenes læse- og skrivelyst. Den giver gode ideer til sjove ordlege og beskriver detaljeret og omstændeligt, hvordan man støtter sit barn i sprogudviklingen og læseindlæringen.

"Undervisningsparathed" har to store afsnit med omsorg for hjernen og omsorg for hjertet.

Omsorg for hjernen handler primært om søvn, morgenmad og madpakke, mens omsorg for hjertet beskæftiger sig med den sociale udvikling, og hvordan børn lærer. Desuden er der et afsnit om matematik med gode ideer til kort- og terningspil med mere.

Bogen/bøgerne opstiller de gensidige forventninger til forældre og skole og understreger vigtigheden af samarbejdet.

Bogen/bøgerne har mange gode råd og anvisninger til nye skoleforældre, men indeholder så mange almindeligheder og gentagelser, at man fint kunne have reduceret sideantallet og fået en mindre omfattende, men mere overkommelig og læsevenlig bog ud af det.