Uskolet

Ellen Trane: Nu skal alle skoler på Trustpilot

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som supplement til de nye tiltag på siden uddannelsesstatistik.dk ønsker undervisningsminister Ellen Trane Nørby nu, at samtlige danske folkeskoler skal være at finde på forbrugersitet Trustpilot. Målet er at give forældre et mere kvalificeret grundlag at træffe beslutning om skolevalg på.

»Elever og forældre er som kunder i en uddannelsesbutik«, forklarer ministeren. »Og for at optimere leverandørens service er det alfa og omega med solide kunderelationer og et godt omdømme. Er der for eksempel pænt og rent på skolen? Er personalet imødekommende? Er der value for money, hvordan er beliggenheden, er der mange fremmede og så videre? Den slags spørgsmål bliver bedst belyst via hyppige, kværulantiske kundeanmeldelser på internettet«. Hun fortsætter: »Når forbrugerne anmelder deres oplevelser med produktet, kan butikken hurtigere tilpasse sig og rette ind og dermed øge efterspørgslen. Resten lukker vi bare«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigte satire om små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.