Debat

Valg – også politikerne skal træffe et valg

Politisk valg.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når denne klumme læses, er der måske udskrevet valg. Alle taler konstant om det. Inden vi kan vælge, må vi imidlertid kende politikernes valg.

Vil politikerne vælge at inddrage lærerne, lederne, eleverne og forældrene i udviklingen af folkeskolen, eller vil de i stedet vælge at gennemføre deres egne ideologisk baserede programmer?

Vil politikerne vælge at vise »handlekraft«, eller vil de vælge at gennemføre ændringer efter seriøse forsøg og i en kadence, der viser respekt for elevernes og lærernes dagligdag i skolen?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vil politikerne vælge at inddrage resultaterne fra den pædagogiske forskning, eller vil de for eksempel fortsat fravælge modersmålsundervisningen til de tosprogede elever for at signalere »stram flygtninge-/indvandrerpolitik«?

Vil politikerne vælge at fokusere på lærernes muligheder for at gennemføre en god undervisning, eller vælger de endnu en national test som svar på de problemer, der er i folkeskolen?

Vil politikerne vælge ukritisk at bruge rangordningen af landene efter Pisa-testen, eller vil de vælge at indgå i en konstruktiv vurdering af resultaterne set i et dansk perspektiv?

Vil politikerne vælge at stille sig tilfreds med, at der på finansloven står diverse millionbeløb til folkeskolen, eller vil de vælge at forholde sig til virkeligheden på landets folkeskoler?

Vil politikerne vælge at råbe på mere rummelighed, eller vil de vælge at bekymre sig om, at alle elever kan få et kvalificeret undervisningstilbud?

Vil politikerne vælge at styrke læreruddannelsen ved at ændre på studieordningerne, eller vil de i stedet vælge at genoprette seminariernes økonomi, så der igen er lærere til at undervise de studerende?

Når vi kender politikernes valg, skal vi nok træffe vores valg.

»Vil politikerne vælge at stille sig tilfreds med, at der på finansloven står diverse millionbeløb til folkeskolen, eller vil de vælge at forholde sig til virkeligheden på landets folkeskoler?«