Debat

Lad universiteter uddanne lærere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er efterhånden en fortærsket frase, at børnene er vores vigtigste brændstof, men det er ikke desto mindre sandt. I den sammenhæng kan lærerne beskrives som de mekanikere, der skal få de små poder til at fungere og præstere i en verden med høje krav og store udfordringer. Det er derfor vigtigt, at også lærerne føler sig godt udrustet og er i stand til at hjælpe børnene godt på vej med engagement og faglighed i undervisningen.

Min støtte til forsøg med universitetsuddannede lærere skal ikke ses som et angreb på den traditionelle seminarieuddannelse af lærere. Det skal tværtimod ses som et supplement og en mulighed for at opruste faget.

Lærere efterlyser større agtelse og respekt i befolkningen, og det vil universitetsuddannede lærere muligvis kunne sikre dem.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For mig er det afgørende, at universitetet lever op til lovens krav og fastholder sammenkoblingen mellem teori og praktik. Endvidere mener jeg, at vi bør åbne for en forsøgsordning, også fordi en universitetsuddannelse kan højne fagligheden og derved give højere prestige, så udviklingen i søgningen til faget kan vendes. Undervisningsminister Bertel Haarder foreslog for et stykke tid siden i Jyllands-Posten, at seminarierne og universiteterne i samarbejde skulle udvikle nye overbygninger og skabe bedre koordinering mellem de to uddannelsesinstanser. Det er et vigtigt skridt på vejen.

Powered by Labrador CMS