Debat

De ældre skal ikke mobbes ud

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi er underkastet devisen: Hvis du er ung, er du god. Hvis du er gammel, er du færdig.

Og sådan tænker nogleskoleledere.

Det er betænkeligt, når gamle lærere forfølges med chikane. Hvis skolen har rummelighed som mål, skal der også være plads til de djærve degne over 50, der har givet deres hjerteblod til arbejdspladsen. For det er jo ret så modstridende, at mange af lederne, der fedter for ungdom,selv er grå i toppen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Man kan opleve (og jeg har selv oplevet det), at skolelederen og viceinspektøren tropper uanmeldt op, trækker en blok frem og begynder at notere. Alt sammen midt i en lektion. Hensigtener at gøre den ældre medarbejder mør og signalere: »Mon ikke det er bedre, du går på efterløn?«For 14 dage efter bliver man inviteret til en samtale på skolens kontor, hvor man skal redegøre for mål og midler i undervisningen. To ledere over for én lærer.

Det er ren chikane. For læreren trækker jo ikke lige pludselig tillidsmanden op af skuffen, mens han står og underviser. Mit bedste råd til de ældre lærere er: Få en ældrepolitik på benene. Helst sammen med tillidsmanden. Vær klar i spyttet og fortæl, hvordan man forventer at blive behandlet på skolen. Fordi man er ældre, er man ikke gået bag om dansen. Skolelederen er ikke noget i sig selv. Han/hun er kun noget i kraft af medarbejderne.

Når ledelsen oplever, der er en fælles holdning/sammenhold, bliver tonen ikke så skinger - og der er mulighed for et samarbejde, hvor også ældre lærere får den fortjente respekt.

Powered by Labrador CMS