Lena Jensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med stor tristhed modtog vi fredag 27. oktober budskabet om, at Lena Jensen torsdag aften havde tabt kampen mod sin kræftsygdom. En kamp, hun med stor optimisme og gåpåmod havde kæmpet i næsten fire år.

Lena blev ansat på Vigersted Skole som nyuddannet lærer i 1981. Hendes hjerte bankede for Vigersted Skole - hun gik forrest i forhold til udvikling af skolen.

Lenas store omsorg favnede alle elever, og hun gjorde en stor forskel for mange elever, som havde det svært. Lena bliver husket af sine elever - hun ville dem - og hun ville den bedste trivsel og læring for dem.

Lenas undervisning var altid velgennemtænkt og varieret, ligesom hun ofte gik forrest i forhold til at indføre nye undervisningsformer.

Det var også naturligt for Lena at varetage funktionen som kontaktperson for elevrådet, hvor hun gennem mange år lagde et stort arbejde. Da Vigersted Skole sidste skoleår begyndte arbejdet med at blive Unicef-rettighedsskole, blev Lena medlem af rettighedsrådet - hun ønskede også her at øve indflydelse i forhold til at sikre alle elevers trivsel og udvikling.

Det kollegiale samarbejde var vigtigt for Lena, og det var hendes klare holdning, at dialog er vejen frem. Hendes positive grundindstilling havde stor betydning i det kollegiale samarbejde, ikke mindst når der opstod udfordringer.

I sit arbejde som skolebibliotekar var Lena inspirator for såvel elever som kolleger. Hun sugede inspiration til sig både i det kommunale forum og generelt - og videregav det til de relevante kolleger. Lena påtog sig også en stor opgave som inspirator i forhold til den åbne skole.

Kollegernes trivsel lå ligeledes Lena på sinde, og som arbejdsmiljørepræsentant gennem mange år arbejdede hun utrætteligt på at sikre et godt arbejdsmiljø.

Kollegerne har gennem mange år også valgt Lena som deres repræsentant i skolebestyrelsen. Et hverv, som Lena udførte med stor loyalitet over for alle kolleger og over for Vigersted Skole.

Vores tanker går til Lenas mand, hendes to sønner, svigerdøtrene og børnebørnene.

Lena vil, i mange år frem, blive savnet og husket på Vigersted Skole. Æret være Lenas minde.