Unge uddanner sig

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Målet for projekt 'Uddannelse til Alle' ser ud til at blive en realitet. På et år - fra 1994 til 1995 - er andelen af unge, der tager en ungdomsuddannelse, steget med 2 procent fra 77 til 79 procent. Og i samme år steg den samlede andel af unge med erhvervs- eller studiekompetence fra 81 til 83 procent. Det viser de seneste tal fra Undervisningsministeriets statistik- og analysefunktion.

Analysefunktionen forudser allerede nu, at andelen er steget yderligere fra 1995 til 1997, da der i den periode er indført både Den Fri Ungdomsuddannelse og Den Erhvervsfaglige Grunduddannelse. Man regner derfor med, at der på nuværende tidspunkt er 82 procent af en ungdomsårgang, der får en ungdomsuddannelse, og at i alt 86 procent får studie- eller erhvervskompetence.

Da undervisningsministeren i 1992 fremlagde projekt 'Uddannelse til Alle' fik 74 procent af en ungdomsårgang en ungdomsuddannelse, og målet for projektet var, at inden år 2000 skulle mindst 90 procent af alle unge afslutte en ungdomsuddannelse.

Powered by Labrador CMS