Anmeldelse

Det kan du osse blive

Det kan du osse blive

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Titlens lille ord "osse" signalerer, at alt i denne verden ikke nødvendigvis begynder med en gymnasial uddannelse. For mange unge, og især deres forældre, synes gymnasiet at være den eneste vej til et godt arbejdsliv. Men vejledere i Ungdommens Uddannelsesvejledning taler med mange unge, for hvem den boglige vej er en ørkenvandring, og frafaldstallene taler deres eget sprog. Denne bog vil gerne vise andre muligheder.

Fakta:

Titel: Det kan du osse blive

Forfatter: Iben Danielsen, Birgitte Kaltoft Lolck

Pris: 161,25 kroner

Sider: 64 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

De erhvervsfaglige uddannelser med deres tilbud om at få virkeligheden i hænderne og hver dag opleve et synligt resultat skal stå meget tydeligere i de unges bevidsthed. I bogen fortæller otte unge, hvordan de fandt frem til de uddannelser og job, de nu er i gang med - og ofte, viser det sig, med et stort element af tilfældighed.

Vi hører om hverdagen som industritekniker, kontorassistent, tandklinikassistent og togfører. Også pædagog og datamatiker, der jo kræver en gymnasial tilgang, er med. Iværksætteren, der bare går i gang, er der, og fælles er det, at netop det praktiske arbejde er det bærende i valget. Hvis det så kræver mere uddannelse, ja, så går man i gang, når det er nødvendigt, og ser det ikke bare som en fortsættelse af grundskolen.

Bogen kan være en øjenåbner for mange unge i 8. og 9. klasse. Den kan anbefales til skolebiblioteket og til klassens arbejde med at se sammenhængen mellem dagligdagens job og uddannelsessystemet, så den enkelte elev kan blive inspireret til at tænke over, hvad et godt job er for ham eller hende.