Debat

Danskerne stoler på lærerne!

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvert år opstår dette budskab i Epinions undersøgelse, hvor et udsnit af befolkningen bliver bedt om at give tillidskarakterer til en lang række faggrupper.

Topplaceringen er i år opnået trods KL's lockout af lærerne, hvor eksempelvis ældre lærere nedgjordes med en uhyrlig arbejdsgiverløgn om, at de årligt har fem ugers ekstra ferie!

Heldigvis kender den almindelige dansker godt til det solide, ekstremt samvittighedsfulde og dybt seriøse arbejde, hver eneste lærer forsøger at udføre hver eneste dag med hver eneste elev - i samarbejde med skolernes øvrige personale og med elevernes forældre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Desværre vidner et uhyggeligt stort rekordsættende antal lærere, dels langtidssyge, dels decideret invaliderede, også om, hvor opslidende denne basisuddannelse af børn og unge faktisk er.

I implementeringen af den nye skolereform bør alle nyvalgte kommunalbestyrelser og byråd derfor være insisterende opmærksomme på ordene i arbejdsmiljølovens kapitel 5, paragraf 38: Arbejdet skal planlægges, tilrettelægges og udføres således, at det sikkerheds- og sundhedsmæssigt er fuldt forsvarligt.

Altså kære kommunalpolitikere: Ikke bare forsvarlige arbejdsforhold, men fuldt forsvarlige!