Årets prisvinder Stefan Hermann.
Årets prisvinder Stefan Hermann.

Pædagogisk pris til djøf’er

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 38-årige cand.scient.pol. Stefan Hermann, der er rektor for professionshøjskolen Metropol, fik årets Holger Pris på Det Alternative Sorømøde. Prisen er opkaldt efter dansk skolepædagogiks nestor, Holger Henriksen, og gives til en person, der rager op i debatten om folkeskolen.

Det er først og fremmest Stefan Hermanns indsats for at få skolen tilbage på dannelsessporet, der har gjort ham til prismodtager, sagde lærer Erik Schmidt fra priskomiteen ved overrækkelsen på Askov Højskole - hvor opfinderen af det »rigtige« Sorømøde, undervisningsminister Bertel Haarder, i øvrigt var lærer fra 1968 til 1973.

Stefan Hermann udgav for nylig bogen »Magt og oplysning« om den danske folkeskole efter anden verdenskrig, der har haft stor gennemslagskraft i den skolefaglige debat.

Lærerne bør tage den autoritet på sig, som er givet dem i grundloven, og gøre deres til, at eleverne udvikler sig til myndige, demokratiske borgere, sagde Hermann i sit oplæg.

Temaerne på årets DAS-møde var individualismens pres på kollektivismen, markedstænkningens pres på skolen, menneskets pres på naturen og liberalismens krise.

Powered by Labrador CMS