Karin Steenbjerg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overlærer Karin Steenbjerg døde onsdag den 19. april, kun få måneder før hun ville have været ansat ved Hedensted Skole i 30 år.

Vi har gennem årene mødt hende i mange situationer - som lærer og kollega, som tillidsmand på kollegers vegne og privat som et hyggeligt familiemenneske med mand og børn, med de glæder og sorger, som livet kaster af sig.

Karin Steenbjerg har udfyldt mange roller på skolen. Hun gik op i sit arbejde - det kom hende ved. Hun blev mange gange valgt som talsmand - og hun tog gerne opgaver op, der skulle løses - og tog medansvar for nødvendige beslutninger. Det fortæller meget om den tillid og respekt, hun havde på lærerværelset.

Hun skulle i år have været mødeleder for pædagogisk råd og med i det udvalg, skolebestyrelsen nedsatte til at forberede starten på leg og læring. Men sygdommen brød ud igen og ville det anderledes.

Karin Steenbjerg var kvalitetsbevidst - også som underviser. Hun engagerede sig i sine fag og kom så vidt, at hun kunne undervise andre lærere og selv være med til fremstilling af undervisningsmaterialer. Hun har ofte været spændt hårdt for - men hun kunne lide at være det. Hun ville gerne være med, hvor udvikling sker - og gerne være med til at præge den. Hun havde sine velovervejede meninger - og modet til at have dem.

Karin Steenbjerg har gennem årene været en af de bærende kræfter på skolen - hun ville det godt, og hun gjorde det godt. Hun var glad for at arbejde med børn, og det gode forhold i timerne fortsatte i et samarbejde med forældre præget af gensidig tillid og respekt.

Hun vil leve længe i manges erindring.

Kollegerne

Hedensted Skole