Positivt overrasket

De store kommuner har været aktive

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Min fornemmelse fra amtskredsen er, at der ikke er sket alverden. Så det er da glædeligt, hvis jeg tager fejl, siger kredsformand Heine B. Kristensen, Vends Herreds Lærerkreds. Han er desuden formand for Pædagogisk Råd i Fyns Amts Lærerkreds.

Da Folkeskolen i slutningen af sidste år foretog en undersøgelse af samarbejdet mellem kommunerne og lærerkredsene om F2000, viste det sig, at i nogle amter - blandt andre Fyns Amt - manglede samarbejdet i over halvdelen af kommunerne. Generelt manglede samarbejdet i hver tredje kommune.

Det kaldte Heine B. Kristensen dengang 'stærkt foruroligende'.

'Efterfølgende blev der jo sendt et fælles brev fra Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening, der opfordrede til samarbejde. Og man kan jo håbe, at det er det, der har haft den ønskede effekt, så der alligevel er taget nogle initiativer omkring F2000', siger han og tilføjer, at han er meget positivt overrasket.

Han understreger også, at der jo kan lægges mange ting i ordet 'samarbejde', og at det er tankevækkende, at lærerkredsene og kommunerne har svaret forskelligt på spørgsmålene.

Hans egen kreds bekræfter evalueringsrapportens konklusioner om, at det især er de store kommuner, der har været aktive omkring F2000.

'Kredsen består af Middelfart, Ejby og Nr. Åby Kommuner. Vi har haft et utroligt godt samarbejde med Middelfart, hvor der har været stor aktivitet. Men de to andre kommuner er en trist oplevelse. De har slet ikke reageret på vort forsøg på kontakt', siger han.

'Det har stor betydning, hvilken faglighed der er i forvaltningen. I de store kommuner, der har en skoledirektør, får politikerne mere kvalificeret input', siger han og vurderer, at det nok har fået dem til at interessere sig mere for sagen.

'Det er rent ud sagt skideærgerligt, at der er kommuner, hvor der slet ikke har været noget samarbejde med lærerkredsene om F2000', siger formanden for Kommunernes Landsforenings Børne- og Kulturudvalg, Else Købstrup, Hjørring.

Hun synes dog, at evalueringen viser, at der er sat en flot proces i gang, selv om lærerkredsene og kommunerne vurderer arbejdet forskelligt.

'Men de steder, hvor samarbejdet ikke er i gang, må begge parter tage sig sammen og få det til at fungere. Det er lovligt, at de har forskellige synspunkter. Men de må se at komme i dialog', siger hun.ipe