Tegninger til kræftramte børn

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dagplejer Ella Sørensen fra Præstø har fået mange af kommunens børn til at snakke om, hvad det betyder at miste én, man holder af.

Ella Sørensen har sat sig for at samle 100.000 kroner ind til kræftsyge børn, inden hun den 4. april næste år fylder 50 år. Pengene skal blandt andet tjenes ved at sælge postkort, og for at spare på omkostningerne opfordrede hun for nylig børnene hos andre dagplejere, i børnehaverne og i skolerne i Præstø til at tegne en glad tegning til hende. Det har omkring 100 børn fra to til 16 år gjort.

- Det er virkelig svært at vælge de ti tegninger, som skal blive til postkort, siger Ella Sørensen, der også har fået mange små hilsener. En dreng på 11 år beder hende sende ham et brev, da han aldrig får post, og Lone Christoffersen, der er lærer for 1.c på Klosternakkeskolen, skriver:

'I min klasse var eleverne meget optagede af at snakke om syge børn, død og det at miste én, man holder af - også dyr. De ville alle tegne noget, man bliver glad af, så faktisk er der mere sjæl og små historier i hver enkelt tegning, end man umiddelbart skulle tro.'

Der er engle på hovedparten af tegningerne, og de fleste har også tegnet en lille hund.

- Det må være, fordi de kender mig og min lille hund, som er usædvanlig børnevenlig. Den kravler gerne en tur med børnene op i rutchebanen eller følger med dem ind i legehuset, siger Ella Sørensen.

Hun vil også udgive en børnebog, der netop skal handle om hendes hund, Eliza. Bogen skrives af Per Mørch, der er pædagogisk konsulent i Præstø Kommune og er med i støttekomitéen bag Ella Sørensens indsamling.