Uskolet

Sådan bliver du en lige så kreativ underviser som hende din hyperaktive, ekstremt opfindsomme kollega

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du også lidt flov over, hvor meget røv til bænk-undervisning og uengageret gruppearbejde det bliver til, når hverdagens trummerum sætter ind, og rotteræset bare kører og kører og aldrig stopper med sin evindelige fucking kværnen, og der fandeme bare aldrig er tid. Undskyld. Vi har bedt hende din ultrapassionerede kollega, der ustandseligt arrangerer små rollespil i sine klasser og finder på fagligt udspekulerede quizzer og fikst layoutede elevblogs, om at dele lidt ud af sin kreativitet til inspiration:

* Del eleverne op i grupper a fem efter deres navns placering via den QR-kode, de starter med at scanne. Bed dem samarbejde om en opgave, som de først skal samle af seks forskelligfarvede post-its, der er gemt i lokalet, og lad dem fremføre deres svar som et mimespil, mens de andre grupper laver englehop og arbejder med modellervoks.

* Hvisk et fagligt begreb i en elevs øre, og lad beskeden blive hvisket videre, mens de former en menneskepyramide og laver figurer med piberensere.

* Grammatikstafet er en klassiker. Oversættelseshækkeløb kan også være sjovt

* Eleverne danner en sommerfugleformation og får vingerne til at bevæge sig ved at lave »bølgen«, mens de behandler dagens tekst. Oppe = spørgsmål, nede = svar. Den, der tager det flotteste billede fra den medbragte drone, har vundet.

* En associationskarrusel sættes i gang af en lille Lego-kuffert fyldt med små hjemmebagte symboler, der alle henviser til gennemgået stof i undervisningen. De, der gætter flest, inden der er talt til 67 på engelsk, lægger sig på ryggen og opretter en Twitter-side, hvor de tolv, der hurtigst kan lave en fletning med lukkede øjne, skriver haiku-digte om de elevatortaler, der blev lavet i forrige lektions fishbowl. Det hele dokumenteres med fire vævede gobeliner, og skolelederen inviteres til ferniseringen.

* Noget med karse.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS