Debat

Hvem fortjener »aben«?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At udgifterne er stigende til specialundervisning, er ikke mærkeligt, man forlanger jo, at eleverne skal »agere« på et langt højere niveau, og da eleverne ikke har ændret sig væsentligt, og de fleste simple job er automatiseret, ja, så kniber det alvorligt med at få alle langt nok frem. De kan simpelthen ikke.

Man må huske, at tidligere var der tre til fem procent, som faktisk havde monopol på de højeste stillinger. Tallet steg til cirka ti procent, da almindelige mennesker kunne tage både real- og studentereksamen. Konkurrencen er vokset betragteligt. Samtidig er antallet af ufaglærte job aftaget. Det kan man overbevise sig om ved at se på fagbevægelsen. Det nemmeste er så at sige, at flere må have en højere uddannelse, men der er - og har altid været - cirka ti procent af en årgang, som har »verdens bedste undskyldning«, de har ganske enkelt ikke evnerne. Det er man pisket til at acceptere.

Forkortet af redaktionen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS