Anmeldelse

Når børn mister

Når børn mister

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som et paradoks kan jeg på det faglige plan glæde mig over at arbejde med dette materiale, men det betyder samtidig, at et barn har oplevet det værste, der findes, nemlig at miste en forælder eller en søster eller bror. Materialet består af en børnebog til oplæsning, en mindebog til egen udfyldelse og en vejledning til de voksne. Alt er samlet i en flot bogpakke i godt kraftigt karton. Illustrationerne i børnebogen og mindebogen er klare og gode tegninger med appel til børn.

Fakta:

Titel: Når børn mister

Forfatter: Henny Nørgaard

Pris: 198,75 kroner

Type: Diverse

Forlag: Lindtofte Forlag

I oplæsningsbogen fortæller Alberte på 8½ år i jeg-form, om dengang hendes mor døde. I hverdagsbørnesprog får vi hele historien fortalt, fra før mor blev syg til meddelelsen om den forfærdelige sygdom, hospitalsindlæggelserne, døden, savnet og den svære tid efter. Vi kommer tæt i berøring med hverdagslivet og de almindelige reaktioner hos børn. Gråden, sorgen, savnet, de særlig svære dage, tankerne om mor og så videre. Bogen giver dog fremtidshåb. Alberte kan efter et års tid begynde at glæde sig til mosters nye barn.

Mindebogen er pædagogisk tilrettelagt, og den bærer præg af en erfaren sorggruppeleders omhyggelige planlægning. Vældig anvendelig både til individuel brug og til tilrettelæggelse af et sorgforløb for en gruppe.

Vejledningen til de voksne er en kort, enkel og velegnet gennemgang af børns opfattelse af døden og deres reaktioner. Endvidere gode råd om hjælp til børn i den konkrete situation og i tiden efter dødsfaldet.

Alt i alt er det et gennemarbejdet og indbydende materiale, som er lige til at bruge. Det kan varmt anbefales til skolernes sorghjælps-beredskabskasse.