Debat

Talis – så nemt som muligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Seks lærere fra Klarup Skole frabeder sig i Folkeskolen nummer 17 at blive rykket for at deltage i Talis-undersøgelsen.

Talis er den første store internationale undersøgelse, som handler om lærernes betingelser for at gennemføre undervisningen på den bedste måde - herunder emner som kompetenceudvikling og pædagogisk ledelse på skolerne. Undersøgelsen skal være med til at sikre grundlaget for, at beslutninger om uddannelsespolitikken også kan tage udgangspunkt i lærernes og skoleledernes synspunkter og erfaringer.

Deltagelse i Talis var frivillig, og på 157 skoler sagde lederen ja til, at skolen ville deltage i undersøgelsen. Det var vigtigt for undersøgelsens kvalitet, at så mange lærere som muligt på de deltagende skoler besvarede spørgeskemaet. Derfor ydede Skolestyrelsen en stor indsats for at sikre, at lærerne fik de nødvendige informationer, og at de igen blev mindet om undersøgelsen, da svarfristen udløb. Vi sendte også adgangsoplysninger til spørgeskemaet ud til lærerne en ekstra gang for at lette arbejdet med at besvare spørgeskemaet. Skolestyrelsen havde ikke mulighed for at henvende sig direkte til lærerne. I stedet bad vi skolens leder eller kontaktperson om at minde lærerne om undersøgelsen. Skolestyrelsen har ikke ønsket at hænge enkelte lærere ud, men blot forsøgt at gøre det så nemt som muligt for skolelederen at følge op på manglende besvarelser på skolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS