Zapp til Bruxelles

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

10. klasse fra Hurup Skole i Thy vandt CO-industris og Dansk Industris konkurrence 'Zapp selv - fortæl om Europa' (omtalt i Folkeskolen nummer 49/95).

Holdet havde produceret en 'futura-box' med alt fra digte til kronikker og tidsmaskine til sprællebamse. Boxen giver mulighed for at vælge netop den indgang til EU, som passer den enkelte.

På Hurup Skole vælger eleverne i 10. klasse mellem en praktisk linje, en idrætslinje eller en Europalinje. 10. klasses lærer, Eva Christensen, fortalte ved prisoverrækkelsen, at Europaholdet netop havde afsluttet et projekt om unge i Europa, da de hørte om konkurrencen, og så var det oplagt at være med.

De 21 elever på holdet brugte så hver torsdag i en måned på konkurrencen. Belønningen for sliddet var en tur til Bruxelles, hvor de mødte EU-kommissær Ritt Bjerregaard, EU-parlamentsmedlemmerne Freddy Blak og Christian Rovsing og unge fra Europaskolen.

Det var i det hele taget en travl uge for de unge fra Hurup. De kom hjem fra Bruxelles i lørdags, og allerede søndag tog de af sted til Berlin på en længe planlagt tur.