Debat

DLF holder udsalg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er betænkeligt, hvad Anders Bondo Christensen fortæller i Folkeskolen nummer 15/16 angående de decentrale lønmidler. Forhandlet hjem ved sidste overenskomst. Dem har han tænkt sig at forære vore medforhandlere. For første gang i DLF's historie har man tænkt sig at frasige sig midler, der kan bruges til en kvalitetsforbedring i folkeskolen! - Der tillægges arbejdsgiverne nogle grumme motiver! Hvilke motiver? Hvorfor vil vores modpart os så meget ondt? Og hvorfor denne - per definition - evindelige mistænkeliggørelse af vore flinke arbejdsgivere? - Læg mærke til debatten! Læg mærke til, at Kreds Aalborg, Dorthe Møller og hovedstyrelsesmedlem Bjarne Krogh er uenige med Anders Bondo Christensen! Det er et positivt tegn. Kongressen og hovedstyrelsen kravler op ad skyttegravene og er begyndt at tænke tanker. Den triste og grå konformisme, der har præget DLF i dette spørgsmål, er på retur! - I sandhed en landvinding! - Man bør ikke 'slås' om puljemidlerne. Uværdigt! De uddeles retfærdigt. - Og lad da blot arbejdsgiverne sætte dagsordenen, så længe det er os, der skal forvalte den! Og hvem siger, at denne arbejdsgiverdagsorden i øvrigt vil være så skræmmende? - Den er da at foretrække frem for Anders Bondo Christensens forslag!

Foreningen havde en strategi. Fostret på sidste års kongres. Den strategi måændres. Bliver den ikke det, bliver vores skole kørt agterud - igen! - Og hvem skal så være den nye formand i DLF? - Og offentligheden vil have svært ved at forstå, hvad der forgår. Denne gang vil den - i givet fald - have grund til at ryste på hovedet. En dyr pris!

DLF bremser udviklingen i folkeskolen!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Niels Mørup Pedersen

Brøndby Lærerforening