Debat

Atter et nej

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For tredje år i træk blev det igen et nej til at deltage i pensionistkursus på en af foreningens tre ejendomme. Det kunne være interessant at få at vide, hvor mange pensionister der har søgt kursus på de tre kursussteder, og hvor mange der er optaget på de enkelte kurser? Hvad koster det foreningen at afholde disse, når vi fratager udgiften til logi, da vi medlemmer jo ejer disse kursusejendomme?

Hvis interessen er så stor for at deltage, kunne der så ikke senere pååret oprettes et par ekstra kurser. For at tage lidt af presset og for at glæde nogle flere ansøgere og ikke skuffe så mange, og der ikke går over tre år, inden der er en chance for at deltage. Husk vi gamle medlemmer har været med til at betale, så ejendommene kunne købes.

Med glæde deltog jeg i 1993 i det to-dages pensionistkursus på Frederiksdal, hvilket var en opmuntring i hverdagen. Veltilrettelagt og en stor oplevelse. Her fik man også lejlighed til at hilse på vore repræsentanter i Hovedstyrelsen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvad med at lade deltagerne betale for eksempel 500 kroner til kurset, så kunne der måske blive et par ekstra kurser.

T. Moesgaard Jensen

Tårnby

Svar:

Det er fuldt forståeligt, at du er skuffet over ikke at blive optaget på et af foreningens pensionistkurser. Desværre - eller måske glædeligvis - er disse kurser meget søgte. I år har cirka 870 søgt om de cirka 240 pladser, der er til rådighed. Derfor er det nødvendigt at prioritere de mange ansøgninger.

Vi har valgt at optage de ansøgere, som endnu aldrig har deltaget på et af foreningens pensionistkurser. Og dernæst har vi valgt at optage de pensionister, hvis tidligere deltagelse ligger længst tilbage.

De ansøgere, det ikke er muligt at optage, bliver automatisk registreret på en venteliste. I tilfælde af afbud vil der altså stadig være en chance for, at du kan optages på et kursus i år. Skulle det ikke blive tilfældet, skal du være meget velkommen til at søge igen til næste år.

Netop fordi mange pensionister gennem årene har ydet deres bidrag til foreningen, har hovedstyrelsen besluttet, at kurserne skal være gratis for medlemmerne.

Venlig hilsen

Anni Herfort Andersen

Formand for DLF