Debat

Åbent brev

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Mogens Lykketoft.

Du har ved flere lejligheder i Folkeskolen givet bidrag til debatten vedrørende tjenestemandspensionerne. Jeg er imponeret over din argumentationsteknik og din jongleren med tal, der er fænomenal.

Da jeg ikke er i stand til at formulere mig på dit akademiske niveau, må du undskylde, at jeg - førtidspensioneret folkeskolelærer og nu også per 1. maj 96 folkepensionist - stiller dig nogle spørgsmål, som kun kan besvares bekræftende eller benægtende, vel vidende, at problematikken vedrørende tjenestemandspensionerne ikke kan simplificeres til nedennævnte:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

1) Synes du, det er rimeligt, at tjenestemandspensionister stilles ringere ved overgang til folkepension end alle andre samfundsgrupper med optjent pension?

2) Synes du, det er rimeligt, at man tilsyneladende stadig fastholder den regel, at en tjenestemandspensionist ikke må oppebære mere i pension + folkepension, end hvad der optjenes af en tjenestemand på laveste løntrin i det embede, hvorfra vedkommende blev pensioneret?

3) Vil du tage initiativ til at forbedre forholdene for tjenestemandspensionister, der overgår til folkepension, ved førstkommende overenskomstforhandlinger?

4) Synes du, det er rimeligt, at folkepensionen - som antydet af nogle overøkonomer - på længere sigt bør afskaffes til fordel for optjent pension via arbejdsmarkedet?

Rolf E. Vilstrup

Skanderborg