Forskning

Antorini udgiver e-bog om Ny Nordisk Skole

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Danmark er blandt verdens rigeste og mest lige lande, fordi vi både er et produktions- og vidensland med gode uddannelser og livslang læring gennem voksen- og efteruddannelse«, skriver undervisningsminister Christine Antorini i en e-bog, der ligger på ministeriets hjemmeside. »Men er vi ved at glemme det anvendelsesorienterede og evnen til at kombinere teori og praktik på nye måder som fundamentet i vores børne- og skolesyn?« tilføjer ministeren.

Ja, det er vi nok, mener ministeren. Men bogen, der hedder »Den nye nordiske skole«, skal så vække den slumrende hukommelse. Det er en antologi med artikler, der forsøger at indkredse den særlige nordiske pædagogik og komme med bud på, hvordan den kan fornys, så alle skoleelever i Danmark bliver så dygtige som muligt uanset deres baggrund, anfører Christine Antorini.

Der er eksempelvis en artikel om »Grundtvig og den nordiske skole« af professor Ove Korsgaard og en om »Lærerrollen i den nordiske uddannelsestradition« af næstformand i Danmarks Lærerforening Dorte Lange.

Læs »Den nye nordiske skole« på http://uvm.dk/Aktuelt/~/UVM-DK/Content/News/Udd/Folke/2013/Sep/130911-Den-nye-nordiske-skole-til-debat-i-e-magasin