Debat

Bager for smed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis det havde forholdt sig sådan, at det kun - eller blot primært - var de fagligt svage elever, der belastede klassen, kunne Vagn Madsen have ret i, at den ubærlige rummelighedsbelastning blot er en konsekvens af udeltheden (Folkeskolen nummer 16). Men sådan forholder det sig ikke. Det, der først og fremmest belaster klassen, er hensynsløs adfærd, og den udfoldes langtfra kun af de fagligt svage. Vi har masser af fredsommelige og hensynsfulde børn, der ikke glimrer ved deres faglige dygtighed, hvorimod mobberne og larmehovederne ofte er udmærket begavede. At skille de fagligt svage ud ville ikke blot være at rette bager for smed. Det ville tillige være at føje spot til skade. Det sidste, disse børn har brug for, er et vink med en vognstang om, at de er vejet og fundet for lette. Endelig ville det overhovedet ikke skabe den fred og ro i klassen, som vi trænger så hårdt til. Det ville være et decideret overgreb mod komplet forsvars- og sagesløse børn, en tragedie for skolen og et tilbageskridt for nationen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler