Anmeldelse

Peer-education

Peer-education

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det lyder smart at bruge et engelsk fagudtryk som "peer-education", men i virkeligheden så handler det om ligemandsoplæring eller rollemodeller. Ældre elever er venner med små elever og viser de små, hvordan man får et godt læringsmiljø på skolerne. Det er kendt på skoler, hvor man gør brug af "store venner", som hjælper de små på vej i det nye skoleliv. På den måde kan man undgå mobning, og børnene lærer selv at løse egne konflikter.

Fakta:

Titel: Peer-education

Type: Bog med dvd

Forlag: ANTV

Kurset og dvd'en med teorier og praktiske eksempler på, hvad peer-education er, er rigtig godt pro­du­ceret og bør indkøbes til alle skolebiblioteker. Første del af dvd'en er et program for de børn, der selv skal uddannes til peer-educatere. Vi møder nogle børn fra en 5. klasse, der fortæller om, hvad deres job går ud på. Anden del er lærerdelen, hvor vi introduceres for principperne og får in­spiration til, hvordan det kan gøres, samt en oversigt over, hvordan man trin for trin kommer godt i gang. Tredje del er henvendt til både lærere og elever, og her får vi beskrevet, hvad teorierne bag - girafsprog, konflikttrappen og mæglig - går ud på.

Der er et fint lille hæfte med i dvd'en, og der følger også noget kursusmateriale med, der fortæller om, hvad en anti-mobbehandleplan kan gå ud på, samt undervisningsark til eleverne om de forskellige teorier. Det kan alt sammen på det varmeste anbefales.