Anmeldelse

Robertas bamse

Robertas bamse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man bliver rigtig glad af at se på og læse i denne farverige småbørnsbilledbog med dejlige tegninger af Sussi Bech og ikke mindst af at lytte til antimobbesangen: "Gør noget!". Det er en sang, der har været vist som musikvideo flere gange i DR1, så der er nok allerede en masse børn, der kan synge med. 

Fakta:

Titel: Robertas bamse

Forfatter: Ellen Hillingsø, Ole Kibsgaard, Kaya Brüel, Bubber

Pris: 140 kroner

Sider: 96 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Carlsen

Bogen indeholder fire historier med humor og overskud skrevet og indtalt af de børnekendte personligheder: Bubber, Ellen Hillingsø, Ole Kibsgaard og Kaya Brüel. Men jeg må desværre sige, at historierne er af svingende kvalitet, om end alle fire historier er nogle velmente, kære og nuttede historier, som børn i børnehavealderen nok vil synes om, ikke mindst på grund af tegningerne.

Det er også svingende, hvad jeg synes om de fire oplæsninger. Allerhelst havde jeg hørt Ellen Hillingsø læse alle historierne op, da hun har en meget behagelig stemme, der ikke kammer over noget alt for tuttenuttet og "Barbie-agtigt". Man må gerne tiltale små børn med voksenstemmer! Men alt i alt kan jeg rigtig godt lide bogen, og især er jeg glad for de arbejdsspørgsmål, der følger med til opfølgende samtale med de små børn efter endt læsning.

"Robertas bamse" henvender sig til både børn og voksne. Det er desuden et projekt, som er introduceret af kronprinsesse Mary i samarbejde med Red Barnet, hvor der sættes fokus på børnehavebørnene og deres forhold til hinanden. Flere børnehaver har modtaget en kuffert med forskellige redskaber, som de voksne kan bruge til at formidle antimobbekulturen til børnene via leg, oplæsning og rollespil. Hurra for et godt initiativ og en sød bog!