Debat

Sjove Madsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hver fredag flår jeg min kones Folkeskolen til mig. Ikke for at læse, om omregningsfaktoren for A- eller Z-timer er blevet forhøjet med 0,000 et eller andet - nej, det er for at læse ugens Madsen.

Han er virkelig en sjov mand, ham Madsen fra Brønderslev. Jeg tror ikke, at jeg kender nogen, der i den grad kan lave nye sjove ord og alenlange morsomme ordsammenstillinger, så når jeg læser fredagsmadsen, klukker jeg ligefrem af latter.

Hvis jeg er særlig heldig, har han også sit læserbrev i min avis, Information, og så er det ligesom mere intellektuelt. Jeg tror, at han så har haft både fremmedordbogen og synonymordbogen fremme, for ord og ordsammenstillinger er sværere og længere og derfor sjovere, og så griner jeg, så tårerne triller.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Madsens fantastiske præstation skal ses på baggrund af, at det er det samme læserbrev, han har fået optaget i en halv menneskealder - næsten - i hvert nummer af Folkeskolen- næsten, bare omskrevet hver uge. Jeg kan blive helt bekymret over, hvor hårdt han må have det i sommerferien, når bladet ikke udkommer.

Jeg passer på som en smed for ikke at tænke over, hvad det er Madsen skriver, for så stivner smilet, og noget af det sjove går af. Den skole, som Madsen så brændende plæderer for, ligner jo på flere væsentlige punkter den skole, som fandtes i de nu sammenbrudte kommunistiske diktaturer mod øst, og den hader Madsen tilsyneladende som fanden selv, men kun tilsyneladende, for med det paradoks, som ligger i læserbrevet, kunne man få den tanke, at Madsen i virkeligheden er skabsmarxist.

Hvis jeg skulle karakterisere indholdet af Madsens læserbrev - i Madsenstil (jeg er klar over, at jeg ikke når ham til sokkeholderne) - må det blive noget i retning af: åndsformørkende, ensrettende, personlighedsundergravende latinrealskoleidealiserende bragesnak.

Men bliv ved, Madsen, om ikke andet så for min kones skyld - hun påstår, at jeg bliver mere omgængelig, når jeg har fået mit fredagsgrin, og hvis flere har det sådan, så har du jo en mission.

Hvis dit læserbrev udkommer på cd, vil jeg være den første køber, og den vil få en hædersplads mellem Dirch Passer og Jørgen Ryg.

Carl Aage Christensen

pianostemmer, Vejle