Anmeldelse

Tjek på iPads

Bogen, som alle iPad-administratorer har ventet på

Den er udmærket for den administrator, som står på helt bar bund og aldrig har rodet med Apple og iPads før. For den mere erfarne havde det været rart med mere fokus på it-governance og udrulningsmetoder.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så kom bogen, som alle, der har med administration af iPads at gøre, har ventet på. "Tjek på iPads" er faktisk ikke en egentlig bog, men mere lig de kendte "Libris"-hæfter om edb. Bogen vil give den vordende iPad-administrator en hjælpende hånd, når det kommer til administration af hardware og udrulning af software på iPad. En ret ulige kamp. Særligt hvis man har troet på Apples image som brugervenligt. For så ændrer man i denne forbindelse nok brat mening, og desværre taber "Tjek på iPads" måske også selv kampen mod teknologien, men mere om det senere.

Fakta:

Titel: Tjek på iPads

Forfatter: Jens Honoré

ISBN: 9788791438707

Sider: 43

Forlag: GeGe Forlag

De første sider er dedikeret til at løse gåden om opsætningen af iTunes og opsætning af iPad. Det foregår alt sammen med fine forklaringer og billeder. En klassisk trin for trin-gennemgang, som selv den største it-udfordrede kan følge. At gennemgangen er lang og snørklet, skal ikke tilskrives "Tjek på iPads", men snarere Apple, og der serveres undervejs anekdoter om forfatterens egne oplevelser med installation og særheder i den forbindelse.

Det næste centrale emne i bogen omhandler, hvordan man får klargjort flere iPads ad gangen. Her er forfatterens gode råd, at man ikke skal forvente at klargøre mere end fire-fem samtidigt. Så hvis man skulle stå med to klassesæt a 25 styk, så kan man roligt sætte mere kaffe over.

Den sidste del af "Tjek på iPads" dækker over en række forskellige apps, som kan bruges til medieproduktion, og nogle tips til basal anvendelse af iPad’s funktioner såsom at tilslutte til projektor eller tage et screenshot. Alt i alt meget nyttigt og simpelt.

Kan jeg så anbefale dette hæfte? Svaret er både-og. Det er udmærket for den administrator, som står på helt bar bund og aldrig har arbejdet med Apple og iPads før. For den mere erfarne burde der være mere fokus på udrulningsmetoder med for eksempel softwareløsningen Apple Configurator eller hardwareløsningen NoteSync fra Leba. Endelig taber hæftet noget ved ikke selv at være digital og dermed blive forældet ved næste opdatering.