Uskolet

Uigennemskueligt få lærere kan 
gennemskue statistikker

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En signifikant del af den danske lærerstand finder det »svært« eller »mega svært« at dechifrere statistiske opgørelser som dem, der præsenteredes i Folkeskolen nummer 15 under overskriften »Folkeskolen som endestation«. Det er især informationstunge udsagn som »54 % af de 25-årige, hvis forældre var uden arbejde for 10 år siden, har ikke anden uddannelse end folkeskolen«, der volder problemer.

Hovedparten af de lærere over 25, der må give op over for statistiksproget, har selv haft forældre, som har prøvet at stå uden arbejde, op til ti år efter at de er blevet kontaktet af et analyseinstitut med spørgsmål om, hvor mange år der er gået, siden de har påbegyndt en uddannelse på et ud af tre af landets seminarier. Det kan koste samfundet millioner af kroner, skønner Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.