Debat

Forskel på lønudviklingen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overenskomst 05 er nu godkendt af alle. Alle organisationer i Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte stemte ja med stort flertal. I DLF var jaet enormt, og det er yderst fortjent, det er en god aftale, der lever op til de krav, vi stillede på kongressen.

Der er selvfølgelig skønhedspletter som ved alle aftaler. Vi fik ikke en ny arbejdstidsaftale. Ny Løn er ikke endeligt afskaffet, det må vente til Overenskomst 08. Men den er sat på standby, hvilket er tilfredsstillende lige nu.

Overenskomst 05 indebærer en reallønsudvikling for alle. Men udviklingen er ikke lige stor for alle. 1. april i år stiger vi et løntrin, 1. april næste år får vi endnu et løntrin. Af tekniske grunde betyder dette, at en nyuddannet lærer i københavnsområdet samlet set får en lønstigning, der er 1.000 kroner mindre om året end lønstigningen for en nyuddannet lærer i provinsen. 1.000 kroner svarer til cirka 0,4 procent af lønnen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Nu er det vist klart for alle, at leveomkostningerne i københavnsområdet, specielt boligudgifterne, generelt er højere end i provinsen. Denne form for lønudvikling må derfor ændres, når vi frem mod Overenskomst 08 skal drøfte et nyt lønsystem. Hvis vi fortsat ønsker, at lærere skal bo i københavnsområdet, skal der gøres noget ved lønnen her.

På kongressen i september fik jeg tilsagn om, at vi ville rejse problemstillingen med de meget forskellige leveomkostninger over for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd den handlekraftige hovedorganisation med henblik på en undersøgelse af, hvad der er sandt og falskt. Og med henblik på, at undersøgelsens resultater kan indgå i det fremtidige arbejde.

Hvis der i fremtiden skal bo lærere i københavnsområdet, skal lønudviklingen være anderledes end ved Overenskomst 05.

Powered by Labrador CMS