Debat

Også nej til det specielle

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle taler om det generelle KTO-mæglingsforslag (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) og om vigtigheden af at stå sammen mod forlodsfinansiering. Godt!

Men det specielle resultat, hvad med det?

Det er elendigt set i forhold til kongressens højt prioriterede krav om, at overenskomstansatte lærere ansat før 1993 ved denne overenskomst pensionsmæssigt skulle bringes på niveau med senere ansatte lærere. På kongressen gav Jon Kowalczyk tilsagn om, at hovedstyrelsen havde fanget problemet, 'og at det er en af vores hovedproblemstillinger, som får topprioritering'. Derudover skulle hele gruppen af overenskomstansatte lærere hæves pensionsmæssigt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men endnu en gang svigtes 93-gruppen.

Det er uforståeligt, at DLF's formand accepterede det specielle resultat. Det er også uforståeligt, at hovedstyrelsen ikke har taget stilling til det specielle resultat, men kun til det samlede mæglingsforslag. Uden udmeldinger på det specielle område aner vi ikke, om hovedstyrelsen ligesom formanden finder resultatet tilfredsstillende eller ej, og om hovedstyrelsen kun går efter at få kravet om ingen forlodsfinansiering til Ny Løn tilgodeset.

Vi ønsker svar på følgende:

Hvilke udregningsmodeller har været på forhandlingsbordet i forhold til forbedringer for 93-gruppen, og hvad kostede DLF's forslag?

Hvor er 93-gruppens pensionsproblem henne i foreningens forhandlingsstrategi?

93-gruppens enorme pensionsproblem må ikke endnu en gang negligeres, heller ikke i alles iver for at stå sammen mod Ny Løn.

Anne-Mette Kæseler Jensen og Lone Sinnbeck

Svar

Man kan selvfølgelig altid diskutere, hvornår noget er godt nok. Og jeg havde da også gerne set en endnu bedre kompensation til 93-gruppen. Men at kalde det et svigt, synes jeg er at skyde ved siden af. Kompensationen til 93-gruppen koster faktisk 37 millioner kroner. Det er altså en ganske stor del af aftalemidlerne, vi har brugt til at tilgodese en mindre gruppe medlemmer.

Jeg kan ikke kommentere de øvrige spørgsmål, da foreningen ifølge forligsmandsloven ikke må gengive elementer fra forhandlingerne forud for fremsættelsen af mæglingsforslaget.

Anni Herfort

formand for DLF

Powered by Labrador CMS