Gruppearbejde er fremtiden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

CSCL er endnu en forkortelse i det righoldige register af nye ord, som it forsyner vores sprog med. 'Computer Supported Collaborative Learning', eller i en fordansket udgave: 'kollaborativ læring - online', er i øjeblikket et centralt felt inden for netbaseret undervisning, og det er langtfra så fremmedartet, som det måske lyder, for det betyder blot gruppearbejde på nettet. Den type samarbejde, hvor deltagerne i fællesskab løser en opgave, er ikke kun blevet et varmt emne, fordi den teknologiske udvikling åbner nye muligheder, men nok så meget fordi teamwork i dag spiller hovedrollen i både forskning, erhvervsliv og de højere uddannelser.

Gruppearbejde og tværfaglighed lyder som et ekko af dansk skoledebat, men det kunne lige så godt være emner fra en af de mange internationale konferencer om fremtidens lærings- og arbejdsformer på nettet. Grunden er som bekendt, at samarbejde og vidensdeling i dag er en forudsætning for udvikling, hvad enten det drejer sig om at skabe nye produkter eller lære noget, og da man sjældent kan klare sig med at dele viden med sidemanden eller de nærmeste kollegaer, er gruppearbejde på nettet oplagt. Vil man vide mere om CSCL, er det en overvejelse værd at deltage i konferencen 'Kollaborativ læring - online' arrangeret af Foreningen for fleksibel uddannelse i Danmark, hvor emnerne er virtuelle læreruddannelser og netbaseret voksenuddannelse. Se mere på www.fluid.dk under menupunktet 'Arrangementer'.

Powered by Labrador CMS